Tv Her Telden Platform 2016

Dunyadaki En İlginc 10 Yeri


1. Ryugyong Hotel – Pyongyang, Kuzey Kore

Yapımı 1987’de başlayan bu otelin inşaatı 1992 yılında durdu. 2008’de tekrar başlayarak 4 yıllık bir çalışmayla dış cephesi tamamlandı. İç kısmının ise halen yapılmadığı söyleniyor. Turizm kavramının yılda birkaç bin kişinin devlet görevlilerince gezdirilmesinden ibaret olduğu Kuzey Kore’de bu 105 katlı Facts About Hotels">Hotel Search Engine">otel hiçbir işe yaramıyor. Yapılış amacı ise, vaktiyle Singapur’da bulunan dünyanın en yüksek otelinden daha yüksek bir otel yapmak. Sen nelere kadirsin ey soğuk savaş.
[next]

2. San Zhi Resort, New Taipei City, Taiwan



Taiwan’da bulunan San Zhi Resort, aslında bir tatil köyü olarak tasarlanmış ve 1978 yılında yapımına başlanmıştı. Daha sonra yatırım problemleri ve bölgede sonu gelmeyen araba kazaları yüzünden 1980 yılında inşaata son verildi. Yerli halk ise bütün bu problemlerin sebebini yol yapım çalışmaları için yıkılan Çin Ejderhası heykelinin gazabına bağlıyor.
 [next]
3. Bermuda Şeytan Üçgeni, Atlas Okyanusu

Bermuda Üçgeni, Şeytan Üçgeni ya da Bermuda Şeytan Üçgeni olarak bilinen ve kabaca Florida, Puerto Rico ve Bermuda’nın oluşturduğu üçgeni tanımlayan bu bölgede uçakların, gemilerin açıklanamayan bir şekilde kaybolduğu söylenir. Gerçekten de bu bölgede birçok kaza meydana gelmiştir. Fakat bütün bu kazalarda en yaygın sebebin insan faktörü olduğu da bilinmektedir.
[next]
4. Stonehenge – İngiltere

İngiltere’nin Wiltshire bölgesinde bulunan ve sıra sıra dizili blok kayalardan oluşan Stonehenge’in milattan önce 3000-2000 arasında yapıldığı tahmin ediliyor. Bulunan kalıntılar neticesinde ölülerin yakıldığı bir alan olarak kullanıldığı tahmin edilen Stonehenge’in, İngilizlerin “druidizm” adını verdiği pagan dönemlerinde dini bir önem taşıdığı düşünülüyor. 2012 tarihli bir başka teori ise analizi yapılan kemiklerin farklı milletlere ait olmasına dayanarak yapının, İngiliz adalarındaki farklı milletleri bir araya getirme amacı güttüğünü iddia ediyor. En ilginci ise o koca kayaların nasıl oraya dikildiği, bununla ilgili bir bilgi maalesef mevcut değil.
[next]
5. Overtoun Köprüsü – West Dunbartonshire, İskoçya

1800’lü yıllarda İskoçya’da yapılan Overtoun malikanesi ve köprüsü, “baron” tipi mimarinin güzel örneklerinden. Fakat köprünün garip bir özelliği var. Özellikle 1950 ve 60’lı yıllarda bu köprünün “köpek intiharı” ortalaması bir hayli yüksekti. Bilinmeyen bir sebepten köpekler, özellikle de uzun burunlu türler, köprüden aşağı atlıyor, kurtulanlar ise aynı yere geldiklerinde tekrar atlıyorlardı. Daha sonra İskoç yetkililer zoologlardan oluşan bir ekiple konuyu araştırdılar ve çevrede yaşayan minklerin kokusuna bağlı olarak köpeklerin avcılık içgüdüsüyle köprüden atladıklarını tespit ettiler.
 [next]
6. Aokigahara Ormanı – Fuji Dağı, Japonya

İntihar ormanı olarak da bilinen Aokigahara, Japon mitolojisinde de iblislerle ilişkilendirilmiş hep. Yılda yaklaşık 100 intihar ortalamasıyla hizmet veren ormana Japon yetkililer son çare olarak ‘intihar etmeyin, tekrar düşünün’ minvalinde tabelalar yerleştirdiler. Buna rağmen 2010 yılında 247 kişi aynı bölgede intihara kalkıştı, 54’ü başarılı oldu. İntiharlar ise genellikle kendini bir ağaca asma ya da altın vuruş şeklinde gerçekleşiyor.
 [next]
7. Devasa küreler – Isla del Caño, Kosta Rika

700-1500’lü yıllar arasında yaşamış olan Diquis medeniyetiyle ilişkilendirilen kürelerin çapları birkaç santimetreden başlıyor, 2 metreye kadar gidiyor. Ağırlıklarıysa yer yer 15 tona kadar çıkabiliyor. Kürelerin amacı konusunda ise fikir birliği yok, kimisi kayıp kıta Atlantis’ten geldiğini söylüyor kürelerin, kimi de bölgenin yerlilerinin kayaları yumuşatıp işlenebilir hale getiren bir iksiri olduğunu.
 [next]
8. Çoban Anıtı, Shugborough Yazıtı – Staffordshire, İngiltere

Flaman heykeltraş Peter Scheemakers’ın elinden çıkan Çobanlar Anıtı’nda bazı harfler dikkat çekiyor. D ve M harfleri aşağıda kalacak şekilde tam olarak “DUOSVAVVM” yazıyor anıtın üzerinde. Bu harflerin, dünyanın şifresi çözülemeyen en eski metni olarak varlığını sürdürüyor günümüzde de. Akrostiş temelinde bazı çıkarımlar yapılmış olsa da, bunları destekleyecek bağlantılar kurulamadığından kabul görmüş değiller.
[next]
9. Shang Shung Krallığı – Tibet, Çin

Mensubu oldukları Bonizm dini ile Budizm’in de temelleri atmış olan Shang Shung Krallığı’nın dillerinin de 11. Yüzyıl kuzey Hintçe yazıtlara da benziyor. Bu anlamda bir çok insan Shang Shung’ların ruhani liderinin Kuzey Hindistan dolaylarından gelen Tonpa Shenrab Miwoche olduğuna inanıyor. Garip olan ise koca krallığın nereye gittiği, insanlarının şu anda nerede yaşadığı belli değil.
[next]
10. Nazca çizgileri

Peru’nun güneyinde, Nazca Çölü’nde bulunan, daha doğrusu çok büyük olduğu için havadan tespit edilen bu garip çizgilere bölgeye ithafen Nazca Çizgileri denmiş. Genellikle hayvan ya da insan figürleri şeklinde düzenlenen çizgilerin boyutları 200 metreye kadar çıkabiliyor. Bilim adamlarına inanmayı sevmeyenler için bu devasa resimler canı sıkılan uzaylılar tarafından yapılmış. Arkeolog, etnolog ve antropologlar ise bunların insanlar tarafından tanrılara olan bağlarını göstermek ve verimlilik, yağmur gibi detayları aradan çıkarmak için yapıldığı konusunda hemfikir.

Yorum Gönder

MKRdezign

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget