Tv Her Telden Platform 2016

200 Yıldır Meditasyon Mumyanın Ölmediğine İnanılıyor


Moğolistan’ın Songinakhairkhan eyaletinde meditasyon yapan keşişin mumyalaşmış kalıntılarının kara borsada satılmak üzereyken bulunduğu öğrenilirken, bazı uzmanlar aslında ölmediğini ve Buda olmaya çok yakın olduğunu iddia etti.

200 yıllık olduğu düşünülen mükemmel şekilde korunmuş kalıntıların adli tıp araştırmaları hala devam ediyor. Bir uzman ise mumyanın aslında hala çok derin meditasyonda olduğu ve “tukdam” denilen çok nadir ve özel bir ruhsal evrede olduğu konusunda ısrar etti. Bu da mumyanın ölmediği ve gerçek bir Buda olmaktan bir adım uzakta olduğu anlamına geliyor.

Bu arada mumyanın keşfi üzerine yeni detaylar ortaya çıkıyor. Polis, mumyanın ülkenin Kobdsk bölgesindeki bir mağaradan çalındığını ve satılmak üzereyken bulunduğunu açıkladı. İsmi Enthor olduğu açıklanan bir adam mumyayı Ulaanbaatar’daki evinde saklamış, ve kara borsada fahiş bir fiyata satmak üzereymiş. Yerel medya 45 yaşındaki Enthor’un mumyayı ülkeden kaçırmayı planladığını duyurdu.

Mumyalaşmış keşişin artık yasadışı olan ve aydınlanmaya ulaşmak için yapılan kendini mumyalama işlemini yaptığı düşünülüyor. Bu işlem beslenmeyi sınırlamayı ve hastalıktan korunmak için toksik kimyasallar tüketmeyi kapsıyor.

Ünlü bir Budist keşiş ve aynı zamanda Dalay Lama’nın doktorlarından olan doktor Barry Kerzin, nadiren başarılı olan bu uygulamanın sonunda ise kişinin Buda olacağını söyledi. Ulaanbaatar Üniversitesi’nde Moğolistan Budist Sanatı Enstitüsü kurucusu ve profesörü Ganhugiyn Purevbata, “Lama meditasyon yapıyor ve lotus pozisyonunda oturuyor. Sol eli açık ve sağ eli de Sutra öğütlerini sembolize ediyor. Bu da Budist lamaların eski geleneklerine göre Lama’nın ölmediğini ama derin meditasyonda olduğunu gösteren bir işarettir” dedi.



Doktor Barry Kerzin, daha önce tukdam evresindeki bazı meditasyon yapan insanlarla ilgilenme ayrıcalığına sahip olduğunu söyledi. “Eğer kişi bu evrede 3 haftadan fazla kalabilirse – ki bu nadiren olur – bedeni gitgide küçülür ve geriye sadece saçları, tırnakları ve kıyafetleri kalır.
Bu durumda genelde keşişin yanında yaşayan insanlar gökyüzünde biraç gün parlayan bir gökkuşağı görürler. Bu da keşişin bir “gökkuşağı bedeni” bulduğu anlamına gelir. Bu evre Buda evresine en yakın olandır. Eğer keşiş bu evrede kalmayı da başarırsa bir Buda olabilir.” diyor Kerzin.

İlk görüşler mumyanın Lama Dashi-Dorzho Itigilov’un öğretmenlerinden olabileceği yönündeydi. 1852’de doğan Dashi-Dorzho Itigilov, Tibet Budist geleneğinden bir Lama’ydı. Itigilov 1927’de ölmesine rağmen, kendi vasiyetine göre tabutu tekrar açıldığında bedeninin fiziksel olarak bozulmadığı fark edilmişti.

2002’de bedeni inceleyen keşişler, bilim insanları ve patologlar İtigilov’un vücudunun sadece 36 saattir ölmüş olan bir insanla aynı derecede bozulduğunu açıkladı. Keşişler ve bazı inananlar İtigilov’u nirvana benzeri bir evrede ve  hala yaşayan biri olarak görüyor. İtigilov’un bedeni dışarıda ve insanların erişimi olan bir yerde, belli bir sıcaklık ya da nem rejimine bağlı olmadan tutuluyor.

http://www.rawstory.com/
http://siberiantimes.com/

 MESAJINIZI GÖNDERİNİZ 
[contact/]

Yorum Gönder

MKRdezign

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget