Tv Her Telden Platform 2016
Ocak 2016


Neşeli, hoşgörülü ve tarihi eserlerin cazibesiyle dolu Selanik şehri, hayatın basit zevklerinden mutluluk duyanlar için hesaplı tercihlerden biridir.

Buradaki günlerini, geçmiş zamanın romantik kalıntılarını keşfederek, ülkenin lezzet başkenti olmanın sağladığı tatsal zevklere dalarak veya deniz kenarında kokteyllerini yudumlayarak geçirebilirsin.
Dilersen, şehrin yerli halkını Türk esintileri taşıyan ouzeri meyhanelerinde domino oynarken seyredebilir, Louloudadika pazarından harikulade parlak renklerde çiçekler satın alabilir ve limanı gezmek için bir feribota da atlayabilirsin.


1. Selanik’in şemsiyeleri 

Sahilde bulunan Makedonia Palace Hotel’den 3km sonra yolda göbek olarak bulunan Selanik’in simgelerinden birisidir. 1997 yılında Avrupa Kültür Başkenti Selanik için Giorgos Zongolopoulos tarafından yapılmıştır.
[next]
2. Tsimiski Caddesi

Tsimiski Caddesi, İstanbul Kadıköy yakasındaki Bağdat Caddesi gibidir. Sadece ölçek olarak küçük olan caddede trafik ortadan akarken sağlı sollu bulunan mağazalarda alışveriş yapma imkanı bulabilirsiniz.
[next]
3. OTE Tower

İlk olarak yunan telekomu olarak hizmet veren kule bugünlerde gsm operatörü Cosmote tarafından kullanılmaktadır. 360 derece dönen kafetaryasını görmenizi isterim.
[next]
4. Selanik sahili

Selanik ile İzmir benzerliğini bilmeyen yoktur. Selanik sahili de aynı İzmir Kordon’u gibidir. Sadece deniz dolgusu olmadığından İzmir kadar geniş değildir. Sahildeki barlara oturup güneşin batışını izlemek büyük keyif verecektir.
[next]
5. Ladadika

Ladadika, Selanik’in tavernaları ile meşhur bir bölgedir. Oldukça kaliteli yemekler yiyebileceğiniz lokantalar bulunurken geleneksel yunan ezgilerini dinleyebilirsiniz.
[next]
6. Kamara Meydanı – Rotonda

Kamara Meydanı, Selaniklilerin buluşma noktasıdır. Öğrencilik yıllarımda arkadaşlarım ile randevulaşmalarımız hep burada olurdu. Bu yüzden etrafta oldukça genç görebilirsiniz. Kamara’dan biraz yukarı çıktığınızda ise Osmanlı döneminden kalma Rotonda Camisini göreceksiniz. Şimdilerde müze olarak kullanılmaktadır.
[next]
7. Aristotle Meydanı

Aristotle Meydanı’nın mimari yapısı sizi büyüleyebilir. Meydanın her 2 yanındaki bina ve geniş alana sahip meydan, şehrin en ferah noktalarından birisidir. Solda bulunan Electra Palace Hotel’in terasına çıkmanızı tavsiye ederim. Yemek yiyip içmeseniz bile o terastan manzaranın tadını çıkartın kesinlikle.
[next]
8. Ano Poli

Yukarı şehir anlamına gelen Ano Poli, hemen hemen tüm Selanik’i görebileceğiniz şehrin en tepe noktasıdır. Akşamüzeri bir tavernada içeceğiniz uzonun tadı, manzara ile ayrı bir güzel tat bırakacaktır damağınızda.
[next]
9. Beyaz Kule

Beyaz Kule, Osmanlı döneminde zindan olarak kullanılmış, şehir daha sonra yunanlara geçtiğinde geçmişin izleri silinmesi için beyaza boyanmıştır. Adını da buradan almaktadır.
[next]
10. Atatürk’ün Evi

Ve tabiki Atatürk’ün doğduğu Ev. En son yapılan restorasyondan önce açıkçası pek hoş değildi. Yeni hali ile kesinlikle görmenizi tavsiye ederim.

Kaynak: Komsuda Ne Oluyor


Tümülüs (tr:Höyük veya Kurgan) Latince bir sözcük olup (çoğulu tümüli), bir mezar ya da mezarlık içeren, toprak yığılarak oluşturulmuş tepeciklere verilen addır. Höyük ve kurgan (Orta Asya'da) da denilen tümülüs yapma geleneğine sahip ulusların sayısı fazla değildir. Bunlara en çok Anadolu'da, Trakya'da, Orta Asya'da, Rusya'da ve Meksika'da rastlanır.

Traklar'ın mezarları bu şekildedir. Trakya'nın en görsel anıtları tümülüslerdir. Trakya'nın tek düze doğal yapısını süsleyen ve ona bir hareketlilik getiren tümülüslerin tam bir envanteri çıkartılmamıştır. Genel olarak mezarın üzerine yapılan her türlü yükselti tümülüs olarak adlandırılsa da, yapıldıkları döneme, tepenin ve mezar odasının biçimine, niteliğine, ölünün gömülüş şekline göre mezar tepelerinin değişen geniş bir çeşitlenmesi vardır.

Bir Tümülüs Odası
Mezarın yerini bir tepe ile belirleme geleneğinin bilinen ilk örnekleri Avrasya steplerinde, MÖ 4. binyılın başlarına aittir; kurgan olarak da adlandırılan bu mezar tepelerinin altında, ölü basit bir çukur ya da ahşap bir odaya yerleştirilmiştir. Bu geleneğin, steplerden gelen etki ile, Trakya'ya ilk olarak MÖ 3. binyıl içinde girdiği bilinmektedir. Trakya'nın Tunç çağ mezar tepeleri, daha sonraki dönemlerin tümülüslerine göre daha basık ve yayvan, çoğu kez de 2–3 m yüksekliğindeki tepeciklerdir; ancak

Bulgaristan' da ender olarak yüksekliği 7 metreyi bulanlar da vardır. Tepelerin dolgu­larının toprak değil taş oluşturduğundan, bunlan "Taşlıtepe" olarak tanımlamaktayız. Bu tür mezar tepelerinde ölü, tepenin altındaki bir çukura, ve çoğu kez uzun olarak yatırılarak gömülmüştür. Tepenin değişik kesimlerinde münferit mezarlara da rastlanır. Taşlıtepeler tek olabilecekleri gibi, bazen tümülüs mezarlığı gibi, sayıları 30'u bulan topluluklar da oluşturabilir.

İlk Demir Çağ'dan itibaren mezar tepeleri daha sivri ve konik bir biçim almış, dolgularında taş ile birlikte killi toprak da kullanılmıştır. Demir Çağı'nın ilk kısmına tarihlenen mezar tepelerinde gene ayrı bir mezar odası yoktur; ölü toprağa açılmış ve ahşap ile kaplanmış bir odanın içine yatırılmıştır. Orta Demir Çağı'ndan itibaren mezar odası ya da taş lahidi olan gerçek tümülüsler görülmeye başlar. Bu tür tümülüsler için genellikle uzaktan görülebilen sırt ve yamaçlar tercih edilmiştir İkili ya da üçlü tümülüsler yaygın olmakla birlikte, tümülüs mezarlığı şeklinde sayıları dokuz ile otuzaltı arasında değişen gruplara da rastlanmaktadır. toplu tümülüs mezarlıklarının, daha eski bir kutsal alanın üzerinde yer aldığı görülmektedir.

Bintepe'deki Alyattes'in tümülüsü ile Nemrut Dağı'ndaki tümülüs Anadolu’nun bilinen en büyük tümülüsleri arasında yer alır. Frigyalılara ait tümülüsler de olmakla birlikte tümülüs yapımı daha çok Lidyalılar'da önem kazanmıştır. Aynı bölgede 100 Lidya tümülüsüne rastlanmıştır. Anadolu'nun en büyük tümülüsü olan Alyattes’inkinde 16 tonluk taş bloklar kullanılmıştır. Şamanist Türk ve Moğol boylarında ayrıca, Dünya Dağı’nı temsilen, “oba” adı verilen, taş yığınlarından kurgan (yapay tepe) oluşturma geleneği çok yaygındır.

Alıntı:vikipedi


LightShot, Google Chrome eklentisidir.Ekranda dilediğiniz alanı çok hızlı ve pratik bir biçimde bilgisayarınıza kaydetmenizi, sosyal ağlarda paylaşabilmenizi ya da başka platformlarda paylaşabilmeniz için web'e yüklemenizi sağlayan ücretsiz ve Türkçe bir programdır.


LightShot ile kaydetmek istediğiniz alan üzerinde metin, işaretçi gibi ilaveler ve düzenlemeler yapmanızı sağlar.


Onlarca gemi ve uçağın okyanusun ortasında birden yok olması ve bir daha iz bulunamaması bu efsaneleri destekler niteliktedir. Ama işin aslı nedir? Tonlarca ağırlığındaki gemi ve uçaklar nasıl birden yok olabilmektedir?

Aslında insanlığın cahil zamanlarında bu gibi şeylere doğaüstü güçler sebebiyle damgası vurmak basitti. Ama günümüzde gelinen teknolojik nokta ve bilimin gelişmesi bu gibi basit yakıştırmaları kabullenmiyor. Bermuda'da olan şey ne olabilir? Aslında bunun sadece tek bir açıklaması yok, birden fazla açıklamayla bu konuya açıklık getirilebilir.
1. Gulf Stream Akıntıları

Bu akıntılar Atlantiğin batısında Bermuda şeytan üçgeni denilen yerde sürekli var olan akıntılardır ve çok kuvvetlidirler. Bu kuvveti açıklamak için şu örneği verebiliriz;
Batmak üzere olan bir gemi acil yardım çağrısı (SOS) yaptığı anda Gulf Stream akıntılarının boy gösterdiği alanda yer alıyorsa en hızlı şekilde 10 dakikada bile yardım gelmiş olsa, gemi batmak üzere olduğu yerden 1,5 km uzaklaşmış olacak.

 Bu da geminin çağrısına en hızlı yetişen geminin bile batmak üzere olan gemiyi yerinde bulamayacağı anlamına geliyor. Eski tarihler düşünülürse sırf bu sebepten bile bir gemi rahatça batmış olabilir.
[next]
2. Bermuda Şeytan Üçgeninde Pusula Şaşırması

Dünyanın manyetik kuzeyiyle coğrafi kuzeyi aynı değildir, dolayısıyla pusula dünyanın bazı bölgelerinde farklı bir şekilde gösterebilir ve bu da eski tarihlerde pusula kullanan gemilerin yönünü şaşırmasına sebep olabilir.

Bu yüzden Amerika'ya doğru yol alan bir gemi okyanusun ortasında pusula yüzünden daireler çizerken yakıtını bitirebilir, bu da dalgalarla dünyanın farklı köşelerine sürüklenmesine yol açabilir.
[next]
3. Bermuda Şeytan Üçgeni Coğrafya

Dünyanın bu bölgesinde okyanus üzerinde irili ufaklı binlerce ada bulunmaktadır. Ve bu adaların çevresi, görünüş itibariyle birbirlerine çok benzemektedir.
Şimdiki gibi teknolojik cihazlar olmadığı için o dönemde pusulalar ve kaptanların tecrübeleri sayesinde yolculuklar yapılırdı.
Bu bölgede çok fazla benzer ada bulunduğu için de yön tayini yapamayan bir çok kaptan olabileceği tahmin ediliyor.
[next]
4-Bermuda Şeytan Üçgeni Hava Koşulları

Şimdiye kadar dünyanın en büyük kasırgalarının yaşandığı bölge aynı zamanda Bermuda Şeytan Üçgeni olarak ifade edilen bölgedir.
Gulf Stream akıntılarının da uzantısı olduğu bu coğrafi bölgede belli aralıklarla devasa kasırgalar, fırtınalar çıkmaktadır. Bu kasırgalarda herhangi bir geminin haricinde herhangi bir uçak da çok kolay bir şekilde okyanusun dibini boylayabilir.
[next]
5-Bermuda Şeytan Üçgeni Metan Gazı

Bu üçgen bölgede bulunan yer altı kaynaklarından sızan Metan Gazı, üzerinde bulunan havanın ve suyun yoğunluğunu değiştirerek kaldırma kuvvetlerini sıfırlamaktadır.
Bu sebeple yükselen metan gazının üzerinde bulunan nesneler ana karaya doğru çekilerek okyanusun en dibine yerleşirler. Bu da diğer sebeplerle birlikte ele alındığında Bermuda Şeytan Üçgeni'ne bilimsel açıklama getiren etmenlerden en büyüğüdür.

Kaynak: http://www.dunyayikesfet.net sitesinde yayınlanan Çağlar Canbay'ın yazısıdır.


Bunları Dikkat!
 İlluminati hakkında bilmediğiniz bilgiler olabilir!

Çoğumuz inanmıyor olabilir ama bir çoğumuz da inanıyor. Sen de İlluminati örgütünün var olduğuna inanıyorsan mutlaka okumalısın!

1. Ne zaman kuruldu?
1 Mayıs 1776'da Adam Weishaupt ve 4 arkadaşı tarafından kurulduğu iddia edilir. Kurulan bu örgüt aydınlanma çağı olarak da görülüyor. 1785'te Baveryan hükümeti tarafından dağıtılan grubun tüm dökümanları yayınlanmıştır. O tarihten sonraki illuminati topluluğu sürekli gizli kalmıştır.
 [next]
2. Kaç üyesi var?
Örgütte üçgenin iç açıları kadar yönetici görevinde üye var. Yani 180.
 [next]
3. İşaretleri ve nedenleri ?
Sürekli üçgen ve tek göz işaretinin insanların gözüne gözüne sokulmasının sebebi tamamen planlı bir şey. Çünkü bir gerçeği en iyi göz önüne sererek saklayabilirsiniz.
 [next]
4. Amacı ne olabilir ve bunun kesinliği ne kadar?
İlluminatinin amacı, bütün dinleri yıkmak, tek bir Dünya ülkesi kurmaktır. Yani savaşa savaş ile son vermek istemektedir.Bu toplum bu amaca ulaşmak için yapacağı şeyler aklı hayali zorlar.

Topluluğun kesin varlığı hakkında hala bir bilgi yoktur. Örgütün en temel amacı yeni dünya düzenini kurmaktır. Çoğu kişi inansa da, inanmayan kişi sayısı inanan kişi sayısına göre 2 kat daha fazladır.
 [next]
 5.Örgütün insanları etkileyecek silahları neler olabilir?
Subliminal mesaj,  Backmasking, 25. kare tekniği bu örgütün vazgeçilmez silahlarıdır. Bu silahları insanlara doğrultmakla daha güçlü olduklarını ve büyüdüklerini düşünmekteler.
[next]
6. Baphomet kimdir?
Baphomet, tapınak şövalyelerinin kullandıkları şeytânî bir semboldür. Baphomet, aynı zamanda eski pagan bereket tanrısıdır. Baphomet'in sağ eliyle negatif ve kötü enerjiyi alarak, sol eliyle yeryüzüne ulaştırdığı tasvir edilmektedir. Lan Wilson, "The Shroud of Turin" adlı eserinde de şöyle der: "Korkunç yüzü ve dağınık sakalları olan bir cin şeklinde tarif edildiğine bakılırsa, bu putun Asmodeus'u (tapınağın yapımında Süleyman'a yardım eden koruyucu cin) temsil ettiği söylenebilir. Rennes Le Chateau'da bulunan köy kilisesinin kapısında da Asmodeus'un bir heykeli mevcuttur."

Ve İlluminati onu insanları korkutmak için kullanmaktadır.
 [next]
7. Örgüte hangi ünlüler üye?
Lady Gaga da fazlasıyla pompalanan popüler "şeytanlar" arasında. Konserleri ve resimleri anlayabilenler için gizli mesajlarla dolu.
Bu sisteme hizmet ettiğini "resmen" gözümüze sokuyor.

Müzik aleminin en ünlülerinden birisi Madonna da bu sistemin içerisinde.

Ve daha Beyonce, Rihanna , Hayley Williams ,Ke$ha, Katy Perry, Paris Hilton, Maroon 5, Shakira gibi bir çok ünlü bu akıl almaz ,kesinliği belli olmayan grupta yer aldıkları söyleniyor, konuşuluyor.
 [next]
8. İlluminati kartlarının önemi nedir?
Bu kartlar 1995 yılında basılmıştır. Bu kartlarda birçok önemli bilgiler vardır. Mesela İkiz kule saldırısı bu kartlarda gösterilmektedir. Japonya depremi de. Ve Japonya depremi kartında, devrilen Japonya saat kulesinde saat  3.11'dir. Deprem ise Kasımın 3'ünde gerçekleşmiştir. Bu kartlar İllüminati'nin yapacağı kötülükleri gösterir. Gelecekte klonlar, syborglar (vicdanı yok edilmiş, öldürülmesi zor olan harika askerler) gibi şeyler olacaktır. Eğer böyle bir şey varsa vay halimize!
 [next]
9. İlluminati Nerede?
Kesin bir bilgi yok ama 51. bölge bu düşünceyi değiştiriyor. Buraya giren kişinin cenazesinin çıktığı söyleniyor. Amerika'nın uzaylılar ile ilgili deney yaptığı yer olarak da bilinir. Burada olduğu konuşuluyor.
 [next]
10. Bu örgüte girmek için hangi özelliklerde olmalıyız?
Aşırı zeki iseniz veya ünlü iseniz, sizi zorla içlerine alacaklardır. Girmezseniz ölürsünüz. İlluminati tarafından öldürülen çoğu ünlü 27 yaşında ölmüştür. Bu yaşlarda girmeye zorlanırlar. İstemezlerse öldürülürler. Amy Winehouse 'Beni üçgenin içine çekmeye çalışıyorlardı. Ama ben direndim, onlardan olmadım.' dedikten 3 gün sonra evinde ölü bulundu.

Arkadaşlar bu haberi yapmamın amacı benim inanmam değil. Ben şahsen böyle bir şeyin olmamasını dilerim .Bunların  eğer varlıkları gerçekse şeytana tapan bir örgüt.Benden tavsiye bunların içine girmek değil yanından bile geçmeyin..
Herkese başarılar dilerim.


Uykusuzluk (İnsomnia) Nedir?
 Uykuya dalmakta veya uykuyu sürdürmekte güçlük veya uykunun dinlendirici olmaması gibi şikayetler "uykusuzluk" olarak tanımlanır. Yetişkinlerin yüzde 10–15'inin süregen ve ciddi uykusuzluk tarifi son derece yaygındır. İlerleyen yaşlarda ve kadınlarda daha yaygındır.
Uykunun zamanı ve süresi altta yatan hemeostatik uyku sürdürümü ve sirkadiyen (biyolojik saat) süreçlerle belirlenir. Uykusuzluk, bilişsel ve psikomotor performans kaybı, düşük yaşam kalitesi, artmış sağlık harcamaları, artmış iş okul devamsızlığı ve artmış duygudurum ve anksiyete bozuklukları veya madde kullanımı ile ilişkilidir.

 Uyku, yaşamın en önemli gereksinimlerinden biri… Sağlıklı uyku birçok günlük aktivitenin daha verimli olmasını sağladığı gibi birçok kronik hastalığın tedavisini de kolaylaştırıyor.

* Kahve ve çay tüketimini mümkünse sıfırlayın.
* Alkolden uzak durun.
* Çikolatayı hayatınızdan çıkartın.
* Meyve tüketiminizi gün içinde öğlen 12’ye kadar bitirmiş olun.
* Akşam 8 den sonra su dahil hiç bir şey yemeyin ve içmeyin.
* Yatmadan önce gazlı içecek içmeyin. Acılı yiyeceklerden kaçının.
* Tuzu azaltın.
* Akşam yemeği yağsız az miktar karbonhidrat ve bol sebzeli olmalı.
* Gün içinde atıştırma alışkanlığınız varsa bırakın.
* Gün içinde mümkünse akşam saatlerinde en az yarım saat kadar yürüyün.
* Yatağa girip uykunuzun gelmesini beklemeyin.
* Yatak odanızda gün ışığının girmesini engelleyecek perdeler kullanın.
* Yatak odanızda sesli ve ışıklı saat kullanmayın.


51. Bölge (şu an Air Force Flight Test Center, Detachment 3 ayrıca Dreamland, Watertown Strip, Paradise Ranch, The Box, Groom Lake, Neverland ve diğerleri şeklinde de bilinmektedir), sahibi Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı ve Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri olan ve bilindiği kadarıyla uçak ve düşman silahları inceleme, analiz etme ve araştırma merkezi olarak kullanılmakta olan yerdir. Yeni uçakların da test ve geliştirme yeri olarak da kullanıldığına inanılmaktadır. UFO teorilerinin de üzerinde üretilmesi ile ünlüdür.

51. Bölge, ABD Las Vegas'ın 153 km kuzeyinde, Groom Gölü yakınında olup Nevada Test Sahası ve Nellis Hava Kuvvetleri Sahası ile çevrelenmiştir. En yakın yerleşim birimi, hemen kuzey sınırında bulunan Rachel kasabasıdır. 51. Bölgenin içinde bulundugu arazi 76 km. karedir ve bu ebat Connecticut Eyaletinden biraz küçük olup, Lübnandan ise biraz daha büyüktür.

Las Vegasdan 130 mil kadar uzaklıkta, ıssız Nevada Otoyolu 375'de Mile Marker LN 29.5'de, yöreden bir çiftçi tarafından kullanılan tek bir posta kutusu vardır. Black Mail Box (siyah posta kutusu şimdilerde beyaz), bu geniş otobandaki tek sınır noktası olduğu için burası, inançlı insanların geldiği yerdir. Bu sınırın öte tarafı olan 51. Bölge topraklarına giriş kesinlikle yasaktır. Etrafa girilmez ve güvenlik güçleri girenleri öldürme yetkisine sahiptir yazılı büyük levhalar vardır ve her taraf güvenlik kameralarıyla çevrilmiştir. Ne karadan ne de havadan bu çok gizli üssün 30 mil etrafına hiç kimse yaklaştırılmamaktadır.


51. Bölge'nin özel güvenliği Cammo Dudes ismi verilen bekçiler sağlamaktadır. Sınıra yaklaşan insanları ve araçları belli bir zamandan sonra uyarmakla görevlidirler. Şayet uyarı sonucu siviller sınırdan ayrılmazsa yüksek miktarda para cezası kesilmektedir. Cammo Dudeslerin rütbesi yoktur. 51. Bölgeye yetkisiz hiç kimse alınmadığından daha üst düzey askeri görevlilerin öldürme yetkisi bulunmaktadır.UFO'ların ve uzaylıların burada tutuldukları söylentileri vardır.

ABD'li bilimci Boyd Bushman ölmeden önce kendini kayıt altına almış ve o kayıtlarda iddiası üzerine uzaylıların fotoğraflarını elinde tutmaktadır. Bushman, ABD’li yetkililer tarafından sürekli inkar edilen Area 51 (51.Bölge) merkezini gördüğünü ve orada uzaylıların yapısı ile ilgili çalışmalar yapan bir grup bilim adamının varlığına şahit olduğunu söylemiştir. komplo teorilerine inanmayanların bile akıllarına, bu bölge ile alakalı soru işaretlerinin gelmesi oldukça doğal.

[next]
1947 senesinde Roswell’e düştüğü iddia edilen UFO’dan elde edilen teknolojilerin geliştirildiği, elde edilen bu verilerle de lazer güdümlü füze, kızılötesi ışın gibi teknolojilerin üretildiği söylenen bir bölge: Area 51 ya da 51. Bölge.
Hatta bazı komplo teorisyenlerine göre zaman yolculuğu ve ışınlanma deneyleri de yapılıyor 51. Bölge’de…
51. Bölge, Las Vegas’ın 153 km. kuzeyinde olup Nevada test sahası ve Nellis Hava Kuvvetleri sahası ile çevrelenmiştir. İçinde bulunduğu arazi 76 km karedir. Çekilen fotoğraflarında yalnızca birkaç hangar ve çeşitli küçük yapılardan oluştuğu görülse de, yerin altında çok önemli ve geniş bir kompleksin bulunduğu bilinmektedir.

Toplum olarak bilmediğimiz birçok deney ve olayın olması, komplo teorisyenlerinin bu konularda bıkmadan, usanmadan fikirler ortaya atmaları ve tabi ki bölgenin görüntülenmesinden sonra çalışma ve deney girişimlerinin yer altına taşınması, zihinlerdeki bölge ile alakalı soru işaretlerini iyice artırmıştır.
[next]

Amerika, Daha önce sakladığı 51. Bölgenin var olduğunu doğruladı
51. Bölge ile alakalı spekülasyonların çıkmasından 66 yıl sonra -2013 senesinde- Amerika, üssün gerçekten var olduğunu ve resmen açıkladı. Üssün varlığı, neden kurulduğu, ne gibi işlevleri olduğu konusunda açıklamalar yapılan rapor, CIA tarafından yayımlandı.

Bu gizli bölge, ‘Independence Day’ filminden, ‘The X-Files’ dizisine kadar, birçok bilim kurgu yapımına konu olan 51’inci Bölge, popüler kültürde ‘Dünya’ya gelen uzaylıların tutulduğu yer’ olarak kabul ediliyor. Ancak CIA’in oldukça kalın raporunda, UFO meraklılarının reddetmesi beklenen açıklamalar var. CIA, raporda dünya dışı varlıklara değinmiyor, tersine, 51’inci Bölge’nin ‘hükümetin gizli U-2 casus uçak programının parçası olduğunu’ öne sürüyor. Rapor, 51’inci Bölge’nin İkinci Dünya Savaşı’nda ‘hava topçu menzili’ olarak kullanıldığını da ekliyor.
[next]

51.Bölge hakkında çıkan söylentiler
51. Bölge, Dünya'nın en çok bilinen askeri üslerinden bir tanesi olmasına karşın yetkililer varlığını hiçbir zaman kabul etmedi. Soğuk savaş yıllarında gizli operasyonların yürütüldüğü 51. Bölge, uzun süre boyunca çılgınların, komplo teorisyenlerinin ve aşırı meraklıların ilgi odağı oldu. 51. Bölge'nin UFO'lara ve uzaylı varlıklara ev sahipliği yaptığı yönündeki söylentilerin henüz kanıtlanamamış olmasına karşın, hükümetin bu üstte yıllardır gizli çalışmalar sürdürdüğü ve ileri sürülen bazı spekülasyonların gerçek olduğu iddia ediliyor.
[next]

Söylentiler, hiçlikten meydana gelmedi.
Gizli yeraltı tünelleri, saklı düşman uçakları, çok gizli UFO dosyaları gibi iddia ve söylentiler daima 51. Bölge ile ilişkilendirildi. Bu tarz spekülasyonların ve komplo teorilerinin oluşması elbette bir hiçlikten meydana gelmedi.

Amerika'nın önceleri böyle bir oluşumun olduğunu reddedip, Sovyetlerin 1957'de gönderdiği uydu sayesinde görüntüsü alındıktan sonra, bölgenin Amerika tarafından varlığının kabul edilmiş olması ilgililerin merakını uyandırmıştır.
[next]

Teori üretenlerin ortaya attıkları iddialar.
Spekülasyonların çıkmasındaki en önemli sebeplerden birisi de bölgede yıllardır kullanılmayan uçak pistlerinin, çöl kumları yüzünden bir karış kumla kaplanmış durumda. Yani, bu da o bölgeye herhangi bir uçağın inemeyeceğini gösteriyor. Teorisyenlere göre, CIA’in yaptığı ‘’bölgenin gizli uçaklar için araştırma yapılan bir alan’’ olduğu yönündeki açıklamaları da hedef saptırmaktan başka bir şey değil.

Çünkü bölge, gerçek anlamda sıkı sıkıya korunuyor. 51. Bölge’nin varlığının kabulünden önce, alanın 50 km’den fazla yakınına yaklaşmak yasaktı ve yaklaştığınız takdirde birçok farklı araçla takip ediliyordunuz. Nevada çölünün farklı yerlerinde birçok gizli kameranın da olduğu, hatta bölgeye çok yaklaşmanız durumunda vurulma riskinizin bile olduğu iddia ediliyor.

Tüm bu iddiaların gerçek olduğu kabul edilirse,

Kaynak:Onedio ve Wikipedi


Aşağıda verdiğimiz linkleri bilgilendirme amaçlı veriyoruz.Unutmayın,içerikler olarak illegal sitelere girmek ve işlem yapmak yasalarımıza göre suçtur.Bu konuda bir sorumluluk kabul etmiyoruz.

Update 09/01/2016
uj3wazyk5u4hnvtk.onion
["Download music
uj3wazyk5u4hnvtk.onion
["Download music
tfwdi3izigxllure.onion
Apples 4 Bitcoin - Iphones for Bitcoin
s5q54hfww56ov2xc.onion
BitPharma - biggest european .onion drug store - Cocaine for Bitcoins
3dbr5t4pygahedms.onion
ccPal - CCs
kbvbh4kdddiha2ht.onion
DeDope - German Weed Shop - weed online kaufen
wikitjerrta4qgz4.onion
Hidden Wiki - Tor Wiki - Deep Web
k4btcoezc5tlxyaf.onion
Kamagra For Bitcoin - Same quality as original viagra pills
k4btcoezc5tlxyaf.onion
Kamagra For Bitcoin - Same quality as original viagra pills
nucleuspf3izq7o6.onion
Login | Nucleus market
ow24et3tetp6tvmk.onion
OnionWallet Anonymous and secure Bitcoin Wallet and Bitcoin Mixer
2ogmrlfzdthnwkez.onion
Rent-A-Hacker - Hire a hacker for every job you can imagine
2ogmrlfzdthnwkez.onion
Rent-A-Hacker - Hire a hacker for every job you can imagine
4iahqcjrtmxwofr6.onion
SIN - Strategic Intelligence Network - Atlas
vfqnd6mieccqyiit.onion
UK Passports - Buy real UK passports
vfqnd6mieccqyiit.onion
UK Passports - Buy real UK passports
xfnwyig7olypdq5r.onion
USA Citizenship - Become a citizen of the USA today
jzn5w5pac26sqef4.onion
WeBuyBitcoins - Sell your Bitcoins for Cash (USD)
kbvbh4kdddiha2ht.onion
DeDope - German Weed Shop - weed online kaufen
3mrdrr2gas45q6hp.onion
- Torduckin0
q2uftrjiuegl4ped.onion
- Torduckin0
tghtnwsywvvhromy.onion
- Torduckin0
wx3wmh767azjjl4v.onion
- Torduckin0
zj45fq6q5f7m56z2.onion
irc2p dark tunnel
4yjes6zfucnh7vcj.onion
login | Drugmarket
b3xvn4buhglvv5j7.onion
stream.i2p / stream.onion
bdpuqvsqmphctrcs.onion
Yet another Tor Directory / Onions DataBase
cthulhuuap7ch47k.onion
"Cthulhu Resume"
iacgq6y2j2nfudy7.onion
"Cthulhu Resume"
c3jemx2ube5v5zpg.onion
"Jotunbanes Reading Club"
c3jemx2ube5v5zpg.onion
"Jotunbanes Reading Club"
djmrwe2r45qf5bjj.onion
"Penis Enlargement at Thunders Place"
outfor6jwcztwbpd.onion
trdealmgn4uvm42g.onion
ramp2bombkadwvgz.onion
amberoadychffmyw.onion
5zkfuvtrpotg2nzd.onion
drugs26ucskmvcef.onion
zdzichtfwlcpejle.onion
5uainfj3jaiys3tk.onion
6w6vcynl6dumn67c.onion
easycoinsayj7p5l.onion
ffi5v46ttwgx3fby.onion
kbhpodhnfxl3clb4.onion
kpynyvym6xqi7wz2.onion
newsiiwanaduqpre.onion
o6klk2vxlpunyqt6.onion
qx7j2selmom4ioxf.onion
sla2tcypjz774dno.onion
t4is3dhdc2jd4yhw.onion
wi7qkxyrdpu5cmvr.onion
wiki5kauuihowqi5.onion
6w6vcynl6dumn67c.onion
newsiiwanaduqpre.onion
newsiiwanaduqpre.onion
t4is3dhdc2jd4yhw.onion
ramp2bombkadwvgz.onion
ramp2bombkadwvgz.onion
76qugh5bey5gum7l.onion

Deep Web Radio
sblib3fk2gryb46d.onion
\xd0\xa1\xd0\xbb\xd0\xbe\xd0\xb2\xd0\xb5\xd1\x81\xd0\xbd\xd1\x8b\xd0\xb9 \xd0\x91\xd0\xbe\xd0\xb3\xd0\xb0\xd1\x82\xd1\x8b\xd1\x80\xd1\x8c - \xd0\x90\xd0\xba\xd1\x83\xd0\xbb\xd1\x8b \xd0\x9f\xd0\xb5\xd1\x80\xd0\xb0 \xd0\xbe\xd1\x82 \xd0\x90 \xd0\xb4\xd0\xbe \xd0\xaf

flibustahezeous3.onion
\xd0\xa4\xd0\xbb\xd0\xb8\xd0\xb1\xd1\x83\xd1\x81\xd1\x82\xd0\xb0 | \xd0\x9a\xd0\xbd\xd0\xb8\xd0\xb6\xd0\xbd\xd0\xbe\xd0\xb5 \xd0\xb1\xd1\x80\xd0\xb0\xd1\x82\xd1\x81\xd1\x82\xd0\xb2\xd0\xbe
up
zzq7gpluliw6iq7l.onion
$$ The Green Machine $$ - Error
7haz75ietrhjds3j.onion
All natural spanking!
pwoah7foa6au2pul.onion
Alphabay Market | DDoS Protection
futz4b7tmqzoxnc6.onion
Anoncoin | privacy-centric currency
ocu3errhpxppmwpr.onion
AnonGTS
ejz7kqoryhqwosbk.onion
bittit - Sell your pictures for Bitcoins
ll6lardicrvrljvq.onion
Brainmagic - Biggest .onion psychedelics store - order LSD for Bitcoins online
ll6lardicrvrljvq.onion
Brainmagic - Biggest .onion psychedelics store - order LSD for Bitcoins online
fzqnrlcvhkgbdwx5.onion
CannabisUK - UK Wholesale Cannabis Supplier - order weed online in the UK for bitcoin - marijuana for bitcoin - cannabis for bitcoin
fzqnrlcvhkgbdwx5.onion
CannabisUK - UK Wholesale Cannabis Supplier - order weed online in the UK for bitcoin - marijuana for bitcoin - cannabis for bitcoin
s6cco2jylmxqcdeh.onion

Cebolla Chan
s6cco2jylmxqcdeh.onion
Cebolla Chan
ccxdnvotswsk2c3f.onion
Clone CC : No.1 Trusted onion site for Cloned Credit Card. $2000/$5000 balance available
pyl7a4ccwgpxm6rd.onion

Code:Green
qkj4drtgvpm7eecl.onion
Counterfeit USD - High quality USD Counterfeits - Best USD counterfeits on the market - buy fake USD banknotes with Bitcoin
cryptomktgxdn2zd.onion

Crypto Market up
cstoreav7i44h2lr.onion
CSTORE | The Original Carded Store
darkheroesq46awl.onion
Darknet Heroes League
germanyhusicaysx.onion

Deutschland im Deep Web
3g2upl4pq6kufc4m.onion
DuckDuckGo
opnju4nyz7wbypme.onion
Eliza Chatbot
opnju4nyz7wbypme.onion
Eliza Chatbot
rso4hutlefirefqp.onion
EuCanna - First Class Cannabis Healthcare - Buy weed online. Buy medical cannabis online with Bitcoins.
rso4hutlefirefqp.onion
EuCanna - First Class Cannabis Healthcare - Buy weed online. Buy medical cannabis online with Bitcoins.
2kka4f23pcxgqkpv.onion
Euro Guns - Number one guns dealer in onionland - Buy guns and ammo for Bitcoin.
2kka4f23pcxgqkpv.onion
Euro Guns - Number one guns dealer in onionland - Buy guns and ammo for Bitcoin.
duskgytldkxiuqc6.onion
Example rendezvous points page
wecttp234pgkcxoh.onion
FireBit - \xd0\xbf\xd0\xb5\xd1\x80\xd0\xb2\xd1\x8b\xd0\xb9 \xd1\x83\xd0\xba\xd1\x80\xd0\xb0\xd0\xb8\xd0\xbd\xd1\x81\xd0\xba\xd0\xb8\xd0\xb9 \xd0\xbe\xd1\x82\xd0\xba\xd1\x80\xd1\x8b\xd1\x82\xd1\x8b\xd0\xb9 \xd1\x82\xd0\xbe\xd1\x80\xd1\x80\xd0\xb5\xd0\xbd\xd1\x82-\xd1\x82\xd1\x80\xd0\xb5\xd0\xba\xd0\xb5\xd1\x80 \xd0\xb1\xd0\xb5\xd0\xb7 \xd1\x80\xd0\xb5\xd0\xb3\xd0\xb8\xd1\x81\xd1\x82\xd1\x80\xd0\xb0\xd1\x86\xd0\xb8\xd0\xb8 \xd0\xb8 \xd1\x80\xd0\xb5\xd0\xb9\xd1\x82\xd0\xb8\xd0\xbd\xd0\xb3\xd0\xb0

tns7i5gucaaussz4.onion
FreeFor
k4jmdeccpnsfe43c.onion
Girls Released
cyruservvvklto2l.onion
Goodbye.
kpvz7ki2v5agwt35.onion
Hello!
zqktlwi4fecvo6ri.onion
Hello!
wuvdsbmbwyjzsgei.onion
HFS /
hostzdcvmuqacom4.onion
Hidden Hosting Service on .onion Net
y3fpieiezy2sin4a.onion
HQER - High Quality Euro Counterfeits - best counterfeit bank notes in europe
2qrdpvonwwqnic7j.onion
IDC - Italian DarkNet Community
fcnwebggxt2d3h64.onion
Kategorier - MORAL.NU
wdnqg3ehh3hvalpe.onion

keys open doors
wd43uqrbjwe6hpre.onion
Kognitionskyrkan
spr3udtjiegxevzt.onion
Login | Bloomfield
lolicore75rq3tm5.onion
lolicore.ch | lolicore75rq3tm5.onion - lolicore and speedcore archive
lolicore75rq3tm5.onion
lolicore.ch | lolicore75rq3tm5.onion - lolicore and speedcore archive
mail2tor2zyjdctd.onion
Mail2Tor@onion
5vppavyzjkfs45r4.onion
Michael Blizek
67p4weg7hoowpvc3.onion
Michael Blizek
tigas3l7uusztiqu.onion
Mike Tigas
ays3742ohpasvdoq.onion
Mirror server bastet.luchs.at has switched to encryption
mobil7rab6nuf7vx.onion
Mobile Store - Best unlocked cell phones - Buy apple and samsung phones with Bitcoin
czfuctuccsloeqsf.onion
No website; use IRC instead
xiwayy2kn32bo3ko.onion
ONION Channel
abbujjh5vqtq77wg.onion
Onion Identity Services - Get your fake passport and a new identity today
32rfckwuorlf4dlv.onion
Onion Url Repository
dirnxxdraygbifgc.onion
OnionDir - Deep Web Link Directory - Hidden Wiki Mirror
ezuwnhj5j6mtk4xr.onion
Real Hosting
hosting6iar5zo7c.onion
Real Hosting | Home
russianyhluzsk53.onion
Russian Road
mpf3i4k43xc2usxj.onion
SamWhited.com|blog
hybedxst6ulae4oh.onion
Scan4You.net - Online Anonymous Virus and Malware Scan
wtwfzc6ty2s6x4po.onion
Sea Kitten Palace
grams7enufi7jmdl.onion
Search - Grams
bwbvcvmbpnan6xsd.onion
Shadow Life
sigaintevyh2rzvw.onion
SIGAINT - Secure Darknet Email
silkkitiehdg5mug.onion
Silkkitie
silkkitiehdg5mug.onion
Silkkitie
2i7aalqdpiuw36nu.onion
Sipulikanava
smoker32pk4qt3mx.onion
Smokeables - Finest Organic Cannabis - Buy weed in the US for bitcoin from smokeables deep web shop u
smoker32pk4qt3mx.onion
Smokeables - Finest Organic Cannabis - Buy weed in the US for bitcoin from smokeables deep web shop
cmoqohtgyilgec7y.onion
start CryptoParty Austria
qizriixqwmeq4p5b.onion
Tor Web Developer up
torbox3uiot6wchz.onion
TorBox The Tor Mail Box
xmh57jrzrnw6insl.onion
TORCH: Tor Search!
torlinkbgs6aabns.onion
TorLinks | .onion Link List The Hidden Wiki Deep Web Onion Urls Onionland Tor linklist
torlinkbgs6aabns.onion
TorLinks | .onion Link List The Hidden Wiki Deep Web Onion Urls Onionland Tor linklist
4hltmu5ywvjivcfe.onion
TorNode835
torvps7kzis5ujfz.onion

TorVPS
en35tuzqmn4lofbk.onion
US Fake ID Store - Drivers Licenses for most states with real holograms
en35tuzqmn4lofbk.onion
US Fake ID Store - Drivers Licenses for most states with real holograms
usjudr3c6ez6tesi.onion
USJUD | Counterfeits
23tjl3xpt5btiqms.onion
W38M411 - Login
z2hjm7uhwisw5jm5.onion
Wall Street - Index page
3kyl4i7bfdgwelmf.onion
We Fight Censorship
2pdkdy3eo552mpiz.onion
ZeroBin
6rf4j27gnmfqf4jk.onion
zyclonite networx - zyclonite networx
newpdsuslmzqazvr.onion
"Peoples Drug Store - The Darkwebs Best Online Drug Supplier! - Buy cocaine
newpdsuslmzqazvr.onion
"Peoples Drug Store - The Darkwebs Best Online Drug Supplier! - Buy cocaine
s5q54hfww56ov2xc.onion
BitPharma - biggest european .onion drug store - Cocaine for Bitcoins
xfnwyig7olypdq5r.onion
USA Citizenship - Become a citizen of the USA today
uj3wazyk5u4hnvtk.onion
["Download music
uj3wazyk5u4hnvtk.onion
["Download music
tfwdi3izigxllure.onion
Apples 4 Bitcoin - Iphones for Bitcoin
25ffhnaechrbzwf3.onion
NL Growers - Coffee Shop grade Cannabis from the Netherlands - Weed
25ffhnaechrbzwf3.onion
NL Growers - Coffee Shop grade Cannabis from the Netherlands - Weed
shopsat2dotfotbs.onion
TorShops | Create your own .onion store - buy and sell drugs
shopsat2dotfotbs.onion
TorShops | Create your own .onion store - buy and sell drugs


Bugün araştırıp buldum Deep Web 4.seviyede bulunan çeşitli site adreslerinin linklerini paylaşıyorum...
(Aşağıda verdiğimiz linkleri bilgilendirme amaçlı veriyoruz.Unutmayın,içerikler olarak illegal sitelere girmek ve işlem yapmak yasalarımıza göre suçtur.Bu konuda bir sorumluluk kabul etmiyoruz.)

Hidden Wiki – Wikipedia ‘nın Deep Web versiyonu

http://kpvz7ki2v5agwt35.onion/wiki/index.php/Main_Page
TORDIR – Deep Web sitelerinin listesi
http://dppmfxaacucguzpc.onion/
Duckduckgo – Arama motoru
http://3g2upl4pq6kufc4m.onion/
TorShare – Dosya paylaşım sistemi (2013-12-17 tarihinde kapandı.)
http://oukryuqqc7ffenin.onion/
TorMail – Deep Web mail servisi
http://mailtoralnhyol5v.onion/
Silkroad – Yasadışı ürün satan online market (Kapatıldı.)
http://silkroad2eipagnk.onion/

PirateMarket – Yasadışı ürün satan online market

http://yjhzeedl5osagmmr.onion/
OnionPronDump – Pornografik içerik
http://x2upvj5wcylu2kcq.onion/
Bu siteleri sadece bilgilendirme amacıyla veriyoruz girmemenizi tavsiye ederiz.Sitelerin çoğu


Çavdarhisar İlçe merkezinde olup, Kütahya’ya uzaklıktadır. Penkalas (Kocaçay) Irmağının yukarı kesiminde tanrıça Meter Steunene’nin kutsal mağarası civarında yaşayan Frigyalıların öncülü olarak antik kaynaklarda geçen Azan adlı mitoloji kahramanının su perisi Erato ile efsanevi kral Arkas'ın birleşmesinden  Aızanoi şehrinin ortaya çıktığı sanılmaktadır.   Aızanoı kenti, antik Frigya'ya bağlı olarak yaşayan Aizanitis’lerin ana yerleşim merkeziydi.
           
Kentin yüksek platosu üzerinde bulunan Zeus tapınağının çevresinde yapılan kazılarda, M.Ö. 3 bin yıllarına ait yerleşim izlerinin ortaya çıktığı görülmüştür. Helenistik dönemde bu bölge değişimli olarak Bergama’ya ve Bithynia’ya bağlı iken M.Ö. 133 de Roma egemenliğine girmiştir.

Roma imparatorluk döneminde tahıl ekimi, şarap ve yün üretimi sayesinde zenginleşmiş ve ünü bölge sınırlarını aşmış olan Aızanoı’de kesin kentleşme bulgularına ancak M.Ö.I.y.y. sonlarına doğru rastlanmaktadır. Yine  ilk sikkelerin bu dönemde basıldığı bilinmektedir. Aızanoı antik kenti  en parlak dönemini M.S.2 y.y. da yaşamış, büyük imar faaliyetleri görmüş ve bu dönemde bir çok yapı inşa edilmiştir. Erken Bizans döneminde piskoposluk merkezi iken,7.y.y.dan  itibaren bu önemini yitirmiştir. Tapınak düzlüğü Orta Çağda bir hisara dönüştürülmüştür. Selçuklular döneminde Çavdar Tatarları tarafından üs olarak kullanılmasından dolayı (13.y.y.) buraya Çavdarhisar adı verilmiştir.

Aızanoı 1824 yılında Avrupalı gezginlerce yeniden keşfedilmiş,1830-1840’lı yıllarda incelenmiş ve tanımlanmıştır. 1926 yılında M. Schede ve D. Krencker başkanlığında Alman Arkeoloji Enstitüsünce ilk kazılar yapılmıştır. Ara verilen kazı çalışmalarına 1970 yılından bu yana her yıl sistematik olarak devam edilmektedir.
         
Roma döneminde Antik kentte yaklaşık 80.000 kişinin yaşadığı tahmin edilmektedir. Kalıntılar arasında Anadolu’daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı, 15.000 kişi kapasiteli tiyatro ve tiyatroya bitişik nizamda yapılmış 13.500 kişilik stadyum, iki hamam, dünyanın ilk ticaret borsa binası, sütunlu cadde, Kocaçay üzerinde ikisi ayakta kalmış beş köprü, iki agora, gymnasium, Meter Steunene kutsal alanı, nekropoller, antik bir bent, suyolları, kapı yapıları bulunmaktadır. Aızanoı antik kenti Efes, Bergama, Side gibi kentlerle çağdaştır.

Zeus Tapınağı: Irmağın batı kıyısına . uzaklıkta, etrafı sütunlu galerilerle çevrili 130,5x112 m. boyutlarındaki alanın ortasında, bir podyum üzerine kuruludur. 8X15 ölçülerinde 120 adet İon ve 4 adet Korinti üslubunda sütunlarla dipteras planlı olarak inşa edilmiştir. Frig tanrıçası Meter Steunene'ye adanmış olan yer altı cellasına inen ve çatıya ulaşan bir merdiveni bulunmaktadır.

Zeus Tapınağı
Anadolu'daki en iyi koruna gelmiş İon düzenindeki tapınaklardan biri olan yapının bezemelerinden özellikle akroterleri ilgi çekicidir. Batı alınlığında orta akroter akant dalları ve yaprakları arasında tanrıça Kybele'nin büstüyle bezenmiştir.

Doğu alınlık akroterindeyse Zeus büstü bulunmaktadır. Dor sütunlu avlusu ve agorasıyla M.S. 117-138 yılları arasında yapılmış tapınağın ön galeri duvarlarında; imparotor Hadrian'i ve Aızanoı için önemli hizmetler görmüş Apuleius'u öven yazıtlar yer almaktadır.

Tiyatro: Zeus tapınağının kuzeydoğusunda, stadiumla aynı doğrultuda iki katlı olarak inşa edilen tiyatro, 15.000 izleyici kapasitelidir.


Tiyatro
 Sahne çapı . olan yapının duvarlarındaki yazıtlardan, Zeus tapınağı ve 4 numaralı Roma köprüsünde adı geçen Apileius'un bu kompleksin yapımında da rol oynadığı anlaşılmaktadır.

Stadium: Tiyatroya bitişik 220x50 m. ölçülerindeki yapının inşası M.S. larda başlamış M.S.250' lere kadar sürmüştür.
13.500 kişilik stadiumun batı yönünde genişçe bir kapısı, girişte de sporcuların kazandığı madalyaların bulunduğu ‘‘Şeref Köşesi’’ yer almaktadır. Stadium ile tiyatroyu ayıran mermer kaplı duvarın her iki yüzü av sahnesi betimlemeleriyle süslüdür.
         
Irmağın doğu yakasında; 16 sütunlu yuvarlak bir yapı ve kent idarecilerine ait anıt mezarlar ve nekropol alanı yer almaktadır.  

Borsa Binası: M.S.  2. yy.ın ikinci yarısında tahıl pazarı olarak kullanılan yuvarlak yapının (macellum) duvarlarında; imparatorluk pazarlarında satılan tüm malların fiyat listeleri, M.S. 301 yılında İmparator Diocletian'ın enflasyonla mücadele için yaptığı ücret tespitlerini gösteren yazıtlar yer almaktadır. Bunlar arasında ‘‘kuvvetli bir köle iki eşek fiyatına, bir at üç köle fiyatına, yani 30 bin dinara eşit’’ şeklindeki tarife ve fiyat listeleri ilginçtir. Kentin mimari gelişimi ve sosyal yaşantısı hakkında kesin bilgiler vermesi bakımından önemli sayılan bu yapı, dünyanın ilk ticaret borsası olarak tanımlanmaktadır.

Sütunlu Cadde: Borsa binasına kuzeydoğudan bitişik dükkan ve galerilerin sıralandığı sütunlu yol, borsadan geçip bir köprüyle Zeus Tapınağı’ na oradan Kybele Kutsal Alanı’ na kadar uzanmaktadır.

Sütunlu Cadde
Yapımında bir deprem sonucu yıkılan Artemis Tapınağı’ nın da mimari elemanları kullanılmış, çok sayıda heykel ve kapı ile süslenmiştir.

Antik Köprüler: Penkalas denilen Kocaçay’ ın üzerindedir.  Antik  çağda iki yakayı bir birine bağlayan beş köprü mevcuttur. Bunlardan birisi yayalariçin yapılmış olan ahşap bir köprü, diğer
dördü  ise  kemerli  taş  köprüleridir. Günümüze   bunlardan  sadece  iki tanesi ulaşmıştır.

KAYNAK: http://www.kutahyakulturturizm.gov.tr

MESAJINIZI GÖNDERİNİZ
[contact]



Şafak vakti geldiğinde, safran rengi cübbeler giymiş rahipler sabah sisleri arasında arka arkaya dizilerek sadaka toplamaya giderler. Hava karardığında da, parıldayan kırmızı çatılı tapınaklardan çevreye belli belirsiz ilahi sesleri yayılır.

 Çok farklı kültürlere sahip sevgi dolu şehir sakinlerinden, nehirde ağlarını gezdiren balıkçılara ve sessizce tarlalarda çalışan çiftçilere, zamanın içinde donup kalmış bu tarihi başkentteki herkesin üzerine bir tür huzur ve sessizlik çöker.

Gezip gördükçe Çinhindi mirasına hayran kalacağın bu şehirde, gece pazarını dolaşarak, Güneydoğu Asya mutfağının lezzetlerini de tadabilirsin. Şehir içinde otobüs yasağı ve gece yarısı sokağa çıkma yasağı gibi sınırlamalar sayesinde, Luang Prabang’a olan rağbetin şehrin sahip olduğu dinçleştirici huzuru bozması da engellenmektedir.



Ben de orada olmak istiyorum! momondo ile Luang Prabang’a ucuz uçak biletleri arayabilirsin.

 Laos, Güney Asya gezimde gördüğüm ülkeler arasında en az bozulmuş olan ülkeydi. Modern dünyanın ve modernleşmenin getirdiği şehir yaşamından uzakta kentler daha çok büyük bir kasaba görünümünde. Bu doğrusu bana daha da çekici geldi.

Coğrafyasının güzelliği, yol boyunca gördüğüm ormanlar, telefonun çekmediği, TV ve elektriğin dahi olmadığı köyleri, pazar yerleri, sakin ve huzurlu görünen güleryüzlü insanlarının sıcaklığıyla pek sevdiğim bir yer oldu.

Ülke 60 yıl Fransız sömürgesi olarak kaldıktan sonra 1953’te bağımsızlığına kavuşuyor. 1964-73 yılları arasında ABD’nin yürüttüğü Gizli Savaş’ta, Laos savaşa dâhil bile değilken ülkenin üzerine 2 milyon ton bomba bırakıldı. Dünyanın en çok bombalanan ülkesidir.


EN UCUZ CEBİNZE UYGUN 2016 en iyi hesaplı tatil yeri Udaipur, Hindistan
Müsrif Rajput dönemi sarayları, muhteşem ve gösterişli tapınakları ve eğri büğrü, dar caddeleriyle, Udaipur mistik eski dünyanın zarif kraliçelerindendir.

Hoş bir kırsal kesime sahip olan ve Doğu’nun Venedik’i olarak adlandırılan şehir, bu takma adını şehirde karmaşık bir ağ oluşturan göllerden alır. Kıyısında görkemli Şehir Sarayı da yer alan ve doğayla iç içe bir göl olan Lake Pichola, durgun sularında gezinen kraliyet tekneleriyle parıldayan bir elmas gibi öne çıkar.


Buraya geldiğinde, tarihi, kimyon kokulu pazarları gezip, Kumbhalgarh Kalesi’nin duvarlarında dans eden ışıkların oluşturduğu büyüleyici gösteriyi izleyebilir ve kralların hayat tarzına ilginç bir bakış atmak için Maharana’nın eski araba koleksiyonunu inceleyebilirsin.
Jaipur’dan daha az turistik bir yer olan bu şehir cüzdanını da fazla zorlamayacaktır.
Harika görünüyor! momondo ile Udaipur’a ucuz uçak biletleri arayabilirsin.
Alıntı:momondo.com.tr

MESAJINIZI GÖNDERİNİZ
[contact/]


EN UCUZ CEBİNZE UYGUN 2016 en iyi hesaplı tatil yeri Addis Ababa, Etiyopya
Evet, burası kalabalık. Burası kaotik. Burası baş döndürücü zıtlıklarla dolu. Ancak bir kere buranın gürültülü dobralığına ve küstahlıklarına alıştığında, yemyeşil ve yüksek rakımlı Etiyopya başkentini sevmeye başladığını hissedeceksin.

Ülkenin büyük kabilelerini daha yakından tanımak için Etnografya Müzesi’ni ziyaret edebilir, muazzam büyüklükteki Mercato’daki harika el sanatlarına göz atabilir (yankesicilere dikkat etmeyi unutma) veya en iyi canlı Ethiojazz müziğini nerede bulabileceğini öğrenmek için yerel halktan birilerine danışabilirsin.

Burada satılan İtalyan tarzında kahvelerden veya elde kavrularak, kil demliklerde pişirilen kahvelerden daha iyisini başka yerde bulman zor. Bu kahveler, mis kokulu, leylak renkli jacaranda ağaçlarının gölgesinde ekşi injera krepleriyle birlikte yenen baharatlı yahnilerin yer aldığı doyurucu yemekleri tamamlamak için de birebirdir.
Seyahat etmeye hazır mısın? momondo ile Addis Ababa’ya ucuz uçak biletleri arayabilirsin.

MESAJINIZI GÖNDERİNİZ
[contact/]

EN UCUZ CEBİNZE UYGUN2016 en iyi hesaplı tatil yeri York, Birlesik Krallik
Sıcak,Neşeli, hoşgörülü ve tarihi eserlerin cazibesiyle dolu Selanik şehri, hayatın basit zevklerinden mutluluk duyanlar için hesaplı tercihlerden biridir.

Buradaki günlerini, geçmiş zamanın romantik kalıntılarını keşfederek, ülkenin lezzet başkenti olmanın sağladığı tatsal zevklere dalarak veya deniz kenarında kokteyllerini yudumlayarak geçirebilirsin. Dilersen, şehrin yerli halkını Türk esintileri taşıyan ouzeri meyhanelerinde domino oynarken seyredebilir, Louloudadika pazarından harikulade parlak renklerde çiçekler satın alabilir ve limanı gezmek için bir feribota da atlayabilirsin.

Şehrin sunduklarının tadına yeterince baktığında, turkuaz sular ve bembeyaz plajlar için komşu Halkidiki yarımadasına uğrayabilir veya güneşin batışını bekleyerek, tüm gece boyunca çılgınca dans eden sırt çantalı gezginlere katılabilirsin.

MESAJINIZI GÖNDERİNİZ
[contact/]


EN UCUZ CEBİNZE UYGUN2016 en iyi hesaplı tatil yeri York, Birlesik Krallik
Zeytin ve servi ağaçlarıyla örtülü, uyuyan bir Akdeniz çekiciliğine sahip, mütevazı Podgorica; en azından şu an için keşfedilmemiş bir güneydoğu Avrupa mücevheridir.

Yaprak kımıldamayan açık arazilere, devasa dağlara ve turkuaz göllere bir geçit olan Karadağ başkentinin aslında keşfedilmek için bunlara ihtiyacı yok. Stara Varos’un tarihi semtindeki Osmanlı döneminden kalma tarihi eserler ülkenin çok eskiye dayanan geçmişini ortaya koyarken, diğer bölgelerindeki komünist tarzdaki yapılar daha yakın ve sorunlu bir geçmişin izlerini yansıtır.

Günümüzün kültürüne şahit olmak ve lezzet dolu kızarmış peynirli böreklerle, kızarmış çıtır çıtır etlerin tadına bakmak için günlük pazara uğramayı sakın ihmal etme. Belki pek şaşırtıcı olmasa da, buradaki fiyatlar gerçekten çok ucuz ve bu cep boyutundaki şehir, eksik pek çok yönünü güçlü Balkan karakteriyle tamamlamayı başarıyor.

Karadağ
Karadağ (Karadağca: Bu ses hakkında Crna Gora (yardım·bilgi), Црна Гора), Balkanlar'da bir ülkedir. Doğusunda Arnavutluk ve Kosova, kuzeyinde Sırbistan, batısında Hırvatistan, Bosna-Hersek, güneyinde Adriyatik Denizi yer alır. Başkenti, Podgorica'dır (eskiden Titograd). Anayasasında Karadağ "demokratik, refah ve çevreci bir ülke" olarak tanımlanır.[4]

Karadağ, eski Yugoslavya'yı oluşturan altı cumhuriyetten biriydi. Yugoslavya'nın parçalanmasından sonra Karadağ, Sırbistan'ın zorlamasıyla yeni Yugoslavya'ya katılmıştır. Karadağ'ın çabalarıyla 2003 yılında Sırbistan-Karadağ olarak daha esnek bir federasyon çatısı oluşturulmuştur. Karadağ, 21 Mayıs 2006 Pazar günü yapılan referandumda çıkan % 55,5'lik evet oyu ile ise bağımsız olma kararı almıştır. 3 Haziran 2006'da ise Karadağ Parlamentosu, referandumda çıkan sonuca dayanarak Karadağ'ın bağımsızlığını ilân etti.

NATO Dışişleri Bakanları, Rusya'nın itirazlarına karşın eski Yugoslavya'yı oluşturan altı cumhuriyetten biri olan Karadağ'ı 29. üye olarak ittifaka davet etti.

Tarih
Karadağ’ın eski halkı Arnavutlardan oluşur. VII. yüzyılda İmparator Herakliyus zamanında, Sırplar da oraya yerleştirilmiştir. Osmanlılar, Rumeli’ye geçip fetihlere giriştikleri sıralarda Karadağ, Venedik Cumhuriyeti’nin tabiiyetinde idi. Osmanlı Devleti’nin Karadağ’daki fetihleri Sultan I. Murad dönemine rastlar. Zira ilk Osmanlı-Karadağ çatışması da I. Murat döneminde yaşanmıştır. İkinci Osmanlı-Karadağ çatışması Sultan I. Bayezid döneminde olmuştur. Bu seferde Osmanlı kuvvetleri Üsküp’ten çıkıp Zveçan ve Yeleç üzerinden Lim ve Tara nehirlerine kadar ulaşmıştır. Osmanlı Devleti’nin Karadağ’daki asıl fetihleri ise Fatih Sultan Mehmet döneminde olmuştur. Aslında Osmanlı Karadağ'ı tam olarak hakimiyetine almadı. Fatih, Karadağ'a bir nevi özerklik statüsü verdi ve bu durum Karadağlılar tarafından 1878 yılında Osmanlı'dan ayrılana kadar kullanıldı. Karadağlılar Osmanlı Devleti'nin hakimiyetine girişinden itibaren çok sayıda isyan çıkartmışlardır. Örneğin 1711, 1712, 1714 isyanlarını çıkartmışlardır. Bununla birlikte Hersek isyanına da destek vermişlerdir.[6]

1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Rusya'nın yanında yer alan Karadağ, Osmanlı ordusunun önemli bir kısmını Balkanlarda meşgul etmiş ve savaşın Rusya lehine dönmesinde büyük bir etken olmuştur. Savaş sonrası imzalanan Ayastefanos ve hemen ardından Berlin Antlaşması'yla bağımsızlığını kazanan Karadağ, böylece devletler platformunda yerini almıştır. Bağımsızlığını kazanmasının ardından onu ilk tanıyan Osmanlı Devleti olmuştur. Bağımsızlıkla birlikte Osmanlı Devleti ile diplomatik ilişkiler hız kazanmış ve çok önemli aşamalar kaydedilmiştir. Bu dönemde iki devlet ilişkilerinin iyi bir düzeye gelmesinde, hiç şüphesiz II. Abdülhamid'in Balkan politikasında sergilediği tavrın önemli bir rolü vardır. Nikola Petroviç ile yakın dostluğu, iki devletin politikalarına da yansımıştır. ıı. Abdülhamid döneminde, 30 yılı aşkın bir süre, küçük sınır çatışmalarını bir kenara bırakılırsa, iki devlet arasında barışın hakim olduğu bir süreç göze çarpmaktadır. İlki 1883 ve ikincisi 1899 yıllarında olmak üzere Karadağ Prensi Nikola, Sultan Abdülhamid'in davetlisi olarak İstanbul'a gelmiş, törenlerle karşılanarak şaşaalı gösterilerle ağırlanmıştır. .

II. Abdülhamid döneminde İstanbul Büyükçekmece başta olmak üzere Zonguldak Ereğli gibi yerlerde, taş işçisi, kuyucu, maden işçisi, bekçilik vb. iş kollarında çalışan Karadağlıların sayısında artış görülmüştür. Bunun yanında İstanbul'daki okullarda bizzat Abdülhamid'in bursuyla okuyan müslüman ve hristiyan Karadağlıların sayısı önemli bir seviyeye ulaşmıştır.. Türkiye'de yaşayan Boşnakların önemli bir kısmı 1910'lu yıllarda Karadağ'dan gelmiştir.

Etnik yapı
1991 sayımına göre Sırplar, Sırbistan-Karadağ federasyonunun toplam nüfusun % 69’nu oluşturmaktaydı. Karadağlılar ise toplam nüfusun % 5’ni, Karadağ nüfusunun % 62’sini oluşturuyordu. Slav olmayan Arnavut azınlık ülkedeki 2. büyük gruptu ve resmi tahminlere göre toplam nüfusa oranları % 17’ydi.

1965’ten sonra Sırbistan ve Karadağ’dan gelişmiş Avrupa ülkelerine ve Kuzey Amerika’ya sürekli göç yaşanmıştır. Eski Yugoslavya’nın dağılmasını ve Hırvatistan ile Bosna-Hersek’teki savaşı takip eden yıllarda göç Sırbistan ve Karadağ’a yönelmiştir. Mülteci sayımı sonucunda 1996 yılı ortalarında 566.200’ü mülteci statüsünde olan 646.000 kişi tespit edilmiştir. 79.700 kişi ise diğer cumhuriyetlerde yaşayan Sırp ve Karadağlılar ya da Yugoslavya’ya mülteci olarak gelip Yugoslav vatandaşlığına geçmiş kişilerdir.

Önemli şehirler
2003 Nüfus Sayımına Göre

Karadağ illeri
Podgorica (başkent; 169.132)
Nikšić (58.212)
Pljevlja (21.377)
Bijelo Polje (15.883)
Herceg Novi (12.739)
Berane (11.776)
Cetinje (Çetine) (15.137) Eski krallık başkenti
Budva (10.918)
Tivat (9.467)
Rožaje (9.121)
Dobrota (8.169)
Danilovgrad (5.208)
Bijela (3.748)
İgalo (3.754)
Kolašin (2.989)

Spor
Karadağ'daki en popüler sporlar futbol, basketbol, su topu, voleybol ve hentboldur. Ülkedeki diğer önemli sporlar boks, atletizm, masa tenisi ve satrançtır.

Önceki dönemlerde yani Karadağ, Yugoslavya ülkesinin bir parçasıyken Karadağlı insanlar bu ülkenin milli takımlarında mücadele ediyorlardı. 24 Mart 2007 tarihinde Karadağ tarihinin ilk futbol maçını Macaristan ile Podgorica Stadında oynadı. Bu dostluk maçını Karadağ 2-1'lik skorla kazandı. Karadağ'ın en önemli iki futbol kulübü başkent Podgorica'da kurulmuş olan FK Budućnost Podgorica ve Nikšić şehrinin FK Sutjeska Nikšić ekipleridir. Karadağ Ulusal Olimpik Komitesi 2007 yılının haziran ayında Uluslararası Olimpiyat Komitesine üye olarak katılmıştır. Karadağ'ın bağımsız bir ülke olarak katıldığı ilk Olimpiyat Oyunları 2008 tarihinde Pekin'de yapılan 2008 Yaz Olimpiyatları olmuştur. Ayrıca Karadağ, Sırbistan ile birlikte EuroBasket 2005 turnuvasını sunmuştur.

Su topu genellikle ülkenin ulusal sporu olarak lanse edilir. Karadağ, 13 Temmuz 2008 tarihinde İspanya'nın Málaga kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonasında Sırbistan'ı 5-5 ve 6-5'lik skorlarla yenmiştir. 2009 yılında düzenlenen FINA Erkekler Su Topu Dünya Liginde altın madalya kazanmışlardır. Kotor merkezli su topu ekibi PVK Primorac, 2009 yılında LEN Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. Karadağ'ın bir numaralı su topu liginde altı takım yer almaktadır. Bu altı takımdan şu dördünün bütçesi bir milyon avrodan fazladır: VK Primorac Kotor, VK Jadran Herceg Novi, VK Budvanska Rivijera Budva ve VK Cattaro. Karadağ'ı 2008 Olimpiyat Oyunlarında temsil eden milli su topu takımı bu Olimpiyat Oyunlarında dördüncü sırayı yer almıştır.


Londra'da düzenlenen 2012 Olimpiyat Oyunlarında Karadağ bayan hentbol takımı, finalde Norveç'e 26-23'lük bir skorla yenilerek gümüş madalya almışlardı. Bu Karadağ'ın ilk Olimpiyat madalyası oldu.

Podgorica
Podgorica (Kiril: Подгорица) Karadağ'ın başkentidir. Belediye sınırları 1,441 km²dir. Şehir nüfusu 150.000, kırsal kesim nüfusu ile beraber 185.000 kadardır. Şehir için Yugoslavya döneminde “Titograd” ismi kullanmıştır.

Karadağ'ın başkenti ve en büyük şehri olan Podgorica'nın nüfusu son yıllarda hızla artmaktadır. Sırbistan'dan ayrılan Karadağ’ın başkenti olduğundan nüfusunun daha çok artacağı tahmin edilmektedir. Banliyölerle birlikte nüfusu 185.000 civarındadır.

MESAJINIZI GÖNDERİNİZ
[contact/]


EN UCUZ CEBİNZE UYGUN2016 en iyi hesaplı tatil yeri York, Birlesik Krallik
       Eğer İsterseniz Country müziği, ister Bluegrass, eski dost Rock n’ Roll veya Blues olsun, çok uzaklardan sayısız müzisyen, aşağı Broadway’in parlak neon ışıklarının altında, ufak gece kulübü köşelerinde veya Ryman Auditorium’un tarihi sahnesinde en iyi canlı performanslarını vermek üzere cömert Nashville’e akın eder. Güneyin sevgilisi olan bu kentin sesleri, sen onu daha görmeden önce havada süzülerek yolculuğunda sana eşlik edecektir. Müzik Şehri’ne hoş geldin…

       Music Row, Country Music Hall of Fame, RCA Studio B ve ‘hot chicken’ (bir tür kızarmış tavuk) buranın en önemli turistik unsurlarıdır. Turistik rotadan biraz uzaklaşınca da, plak alışverişi, kelepir ikinci el eşyalar ve tuhaf bir çekiciliğe sahip Hillsboro Village ve The Gulch’ta gezilebilecek alışılmadık galeriler göze çarpıyor.


Nashville, ABD'deki Tennessee eyaletinin başkenti ve Memphis'ten sonra en büyük şehridir. Şehrin içinden Cumberland Nehri geçmektedir. Şehrin nüfusu 2007 sayımlarına göre 619.626, yüzölçümü ise 1.362,5 km²dir.

Tarihçe
Nashville, 1779 yılında James Robertson ve John Donelson tarafından kuruldu. Şehir en başta, Amerikan önderlerinden Francis Nash'ın adını alarak "Fort Nashborough" olarak çağrılmıştır. Şehir, gerek güzel konumu, gerekse bir nehir limanı kurulabilecek olması neticesinde hızla büyüdü, daha sonraları bir demir yolu merkezi haline geldi. 1806'da tamamen bir şehir statüsüne giren Nashville, bu tarihten sonra ivmeli bir biçimde büyümeye devam etti.

1860'larda şehir, Amerikan İç Savaşı'nda merkez cephelerin başında yer aldı. Nashville her ne kadar bu karışıklıklardan yara alsa da, konumu gereği hızla toparlandı. 1900'ler boyunca ABD'nin en iyi yönetilen ve en refahlı şehirlerinden biri olan Nashville, bu süre zarfında ABD'de yaşanan çoğu ekonomik sallantıdan yara almadan kurtuldu.



İklim ve bitki örtüsü
Şehrin sıcak ancak nemli bir iklimi vardır. Şehir yıl boyunca ılıktır ve sıcaklığın -10 °C'nin altına düştüğü nadiren gözlemlenir. Nashville için kar ve yağmur yağışı sıradışı olmadığı gibi, buna rağmen kar yağışı uzun sürelerle gerçekleşmemektedir. Şehire yıl içinde toplam 1222 mm yağış düşmektedir. Şehrin ölçülmüş en düşük sıcaklığı -27 °C'dir. Şehre tarihte düşmüş en yüksek kar kalınlığı ise 17 Mart 1892'de ölçülen 432 mm'dir.

Ekonomi
Nashville'in baş sanayilerinden biri ses kayıt sanayisidir. Özellikle "country müzik" dalında ABD'nin merkezi olarak kabul edilen şehir, birçok yapım ve yayın şirketine sahiptir. Nashville, 1960'tan günümüze New York'un ardından en büyük kayıt merkezidir. 6.4 milyar $'lık bir gelirini bu sanayiden elde eden Nashville, bu dalda 19,000 işçiye sahiptir.

2009'da bir iş merkezi biçiminde tasarlanacak olan ve şehrin simgesi olarak yapılması düşünülen gökdelenin inşasına başlanacaktır. Bu binanın da getireceği ekonomik canlanmalar haricinde ABD'nin 7. en uzun yapısı olması beklenmektedir. Şehir bunların dışında, sağlık, ticaret ve otomotiv gibi dallarda önemli firmalara sahiptir.

Ulaşım
Şehirde bir uluslararası havalimanı bulunmasının yanı sıra, şehir demiryolu taşımacılığının da bir merkezidir. Şehirde yolcu ve yük taşımacılığı yapan bir nehir limanı mevcuttur. Şehir ayrıca bir karayolu ağı kesişim merkezidir.

Kültür
Şehir ayrıca country müziğin en güçlü olduğu yerdir. Bugüne kadar birçok country müzik sanatçısı yetiştirmiş, her zaman için country sanatçılarının evi olmuştur.


MESAJINIZI GÖNDERİNİZ
[contact/]


[alert title="EN UCUZ CEBİNZE UYGUN" icon="info-circle"] 2016 en iyi hesaplı tatil yeri York, Birlesik Krallik [/alert]

York, Birlesik Krallik denildiğinde, akla ortaçağdan kalma harabeler, Tudor malikaneleri, Viking efsanesi, kasvetli barlarda yanan odun ateşleri, geleneksel şekerleme dükkânları ve rengârenk açan çiçeklerle süslenmiş harikulade İngiliz bahçeleri gelir. Tüm bunları daha da romantik bir hale getiren tahmin edilemez hava durumunu da unutmamak lazım.

York’u ziyaret ettiğinde, gotik York Katedrali’nin dimdik merdivenlerini tırmanabilir (manzaraya kesinlikle değiyor!), uysal Ouse nehrindeki feribotlara binebilir veya Demiryolu Müzesi’ne giderek muazzam Flying Scotsman’ı hayranlıkla izleyebilirsin. The Shambles’ın inanılmaz derecede dar, Arnavut kaldırımlı sokağındaki eğri büğrü, baş aşağı duran binalar da mutlaka görülmesi gereken mimari harikalardandır.



Bir araç kiralamak, şehri ve çevresindeki kartpostallara özgü köyleri keşfedebilmek için en iyi yöntemlerden biri ve dilersen biraz daha kuzeye doğru yolculuk ederek, kırsal yaşamı en saf haliyle gözlemlemek için Moors’ta yürüyüş yapabilirsin. Bu kesinlikle şiirsel bir duygu hissettirecektir.

York Şehri, Birleşik Krallık, İngiltere'de Yorkshire ve Humberside bölgesinde bulunan 1996'dan beri tek-seviyeli-yörel-idare merkezi ve şehir olma statüsune de haiz bir yerel idare birimi ve yerleşkedir.

Ouse ve Foss nehirlerinin birleştiği noktada bulunan bir şehirdir. 137,505 olan şehir merkezi nüfusu, kırsal alanla birlikte 184,900'dür.

York şehri adını geleneksel Yorkshire vilayetinden almaktadır ve kraliyet seremonileri için ve cografi bakimidan "Kuzey Yorkshire" kontluguna dahildir. Geleneksel olarak York şehri, sadece şehir duvarlarının içinde kalan bölge olarak kabul edilse de, 1 Nisan 1996'da oluşturulan tek-seviyeli-yörel-idare bakimdan modern York Sehri bu sınırların dışında bazi ufak yerleskeleri de ihtiva eder. Şehirdeki en büyük üniversite York Üniversitesi'dir.Ayrıca bu şehir Stirling Köprüsü Savaşı'ndan sonra William Wallace tarafından İskoçlar adına işgal edilmiştir. Ayrıca New York'a ismini veren şehirdir.

ALINTI:MOMONDO

MESAJINIZI GÖNDERİNİZ
[contact/]

MKRdezign

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget