Tv Her Telden Platform 2016

Canı Sıkılan insanlarin 5 nedeni nelerdir?


Araştırmacılar toplam beş çeşit can sıkıntısı türü olduğunu keşfettiler. Can sıkıntısı türleri ve aralarındaki farklar nelerdir?

Hepimiz can sıkıntısını biliriz. Belki iş toplantısındaki “profesyonellik” üzerine bitmek bilmeyen Power Point sunumunda çok sıkıldınız. Belki de akrabalarla buluştuğunuz bir aile yemeğindeki muhabbet size anlamsız bir boşluk hissi verdi.

Can sıkıntısı böyle çeşit çeşittir. Araştırmacılar toplam beş çeşit can sıkıntısı türü olduğunu ve çoğu insanın hayatı boyunca bunlardan yalnız birini deneyimlediğini keşfettiler. Konstanz Üniversitesi’nden Thomas Goetz “Şüphelerimiz insanların deneyimledikleri can sıkıntısı türünün bir dereceye kadar kişilik özelikleriyle bağlantılı olduğu yönünde.” açıklamasını yaptı.

Bu can sıkıntısı türleri ve aralarındaki farklar nelerdir?

[next] 1. Kayıtsız
Kayıtsız can sıkıntısı olan insanlar, rahat, sakin ve içine kapanık görünür. Sarhoşluk sonrası sessizliğe bürünmüş biri gibi düşünün.

[next] 2. Duygusuz
Motivasyon ve Duygular (“Motivation and Emotion”) bilimsel dergisinde yeni yayınlanan bir makale bu tip bir can sıkıntısını tanımlıyor. Goetz ve meslektaşları lise ve üniversite öğrencilerinde çaresizlik hissine çok benzeyen (ve depresyona dönüşebilecek) bir çeşit can sıkıntısı buldular. Lise öğrencilerinin en az %36’sı bundan muzdarip. Bu bıkkınlık hissindeki insanlar çok az memnuniyet gösterir ve çoğunlukla etraflarına nefret saçarlar.

[next] 3. Ayarları bozuk
Ayarları bozuk türde can sıkıntısı yaşayan insanların düşünceleri ordan oraya gezer ve hep şu anda yaptıkları şeyden farklı bir şey yapıyor olmak isterler. Ama tam olarak ne istediklerinden ya da nasıl yapacaklarından asla emin değildirler. Bu durum sürekli aynı şeyin tekrarlandığı bir iş yaptıklarında ortaya çıkar ve genelde ne yapacaklarını bilemezler.

[next] 4. Tepkili
Bu en kötü can sıkıntısı türüdür. Bu türü deneyimleyen insanlar sürekli memnuniyetsizdirler ve etrafa olumsuz duygular saçarlar. Aynı zamanda huzursuz ve agresiftirler. Tepkili can sıkıntısı yaşayanlar içinde bulundukları halden bir an önce çıkmak ve bunun sorumlusu olarak gördükleri insanlardan, örneğin öğretmenleri, patronları ya da aileleri, kurtulmak isterler. Zamanlarının büyük çoğunluğunu şu anki durumlarından daha iyi olduğunu varsaydıkları bir durumda olmayı düşünerek harcarlar.

[next] 5. Arayış içinde
Arayış içindeki can sıkıntısını deneyimleyen insanlar olumsuz hisler yaşarlar ve  ürpertici ve tatsız bir huzursuzluk duygusuyla başbaşadırlar. Kendilerine sürekli ilginç aktiviteler bularak bu duygulardan kurtulmaya çalışırlar.

Alıntı

Yorum Gönder

MKRdezign

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget